Uw mediator

Mijn naam is Gaby Zandbergen-Vrijens, afgestudeerd bedrijfskundige met ruime ervaring in het internationale beursgenoteerde bedrijfsleven. Maar ook in het kleinere maar veel complexere familiebedrijf in het MKB. Het eerste als stafmedewerker business controle en fusies & overnames. Het tweede als dga in het door mijn vader opgezette familiebedrijf.

Alles draait om communicatie

De voornaamste reden voor mij om mediation te doen, is mijn overtuiging dat veel in het leven, zakelijk en privé, draait om communicatie. En juist dat ontbreekt in zoveel relaties.

Conflicten onstaan vaak door een gebrek aan communicatie, door niet te kunnen of willen luisteren naar wat de ander echt zegt.

Helpen communiceren

Ik wil mensen helpen verder te komen in hun relaties, juist door wel (weer) te communiceren. Of in ieder geval te helpen begrijpen waarom er conflicten zijn in de relatie. Ik zal er alles aan doen de partijen te helpen de onderlinge problemen helder te krijgen en de partijen het gevoel te geven in goede handen te zijn.

Het familiebedrijf

ZandbergenMediation richt zich met name op mediation in het familiebedrijf. Daar ligt mijn hart. Komende uit een familie met bedrijf, en dat bedrijf ook 5 jaar geleid hebbende met de intentie tot overname, ken ik van dichtbij de issues die spelen in het familiebedrijf.

De geweldige momenten, de momenten van trots en samenwerking, de momenten van groei en het gevoel de wereld te gaan bestormen, maar ook de impasses, de tegenslagen, de verstrengeling met prive en de typische 'opvolgings' problemen.

Kortom, een turbulente en mooie wereld, die in zijn gezamenlijkheid de grootste werkgever van het land is, maar die door zijn typische aard vele conflicten kent, die niet altijd binnen de familie op te lossen zijn.

Waarom kan ik u helpen?

Naast de al genoemde opleiding bedrijfskunde en uiteraard de opleiding tot geregistreerd mediator, heb ik me middels een postdoctorale opleiding aan de universiteit Maastricht ook toegelegd op conflictmanagement, waarbij ik de nadruk heb gelegd op het familiebedrijf. Tot zover de papieren en de officiële theorie.

Belangrijker en veel interessanter is de eigen ervaring in het familiebedrijf. Wel of niet onderaan beginnen, wel of niet ervaring in andere bedrijven op doen, wel of niet samenwerken met vader/moeder/kind/broer/zus, wel of niet (financiële) voorwaarden stellen aan het begin van de loopbaan in het familiebedrijf. En wat te denken van het elkaar afvallen in bijzijn van medewerkers, het toelaten van de partners van de familie in het bedrijf of het bespreekbaar maken van de concrete aandelen- waardering en -overdracht.

Naast de ervaring in het familiebedrijf heb ik ook meerdere jaren ervaring in financial en business control in een internationale beursgenoteerde onderneming, waar ik o.a. mede verantwoordelijk was voor de due diligence projecten bij bedrijfsovernames en -verkoop.

Mijn ervaring zit dus zowel in het herkennen en beheersen van de typische, deels emotionele, aspecten die spelen in een familiebedrijf, als ook in de bedrijfskundige en financiele aspecten die uiteindelijk een net zo belangrijke rol spelen, zoals waardebepaling of investeringsanalyses.

Het is deze mix van kennis, ervaring en interesse waarvan ik denk dat ik u, als partij in een familiebedrijf, als mediator kan ondersteunen bij (potentiële) conflicten.

Herkenbaar?

Herkent u deze momenten en wilt u graag geholpen worden door een ervaringsdeskundige? Neem dan contact op met ZandbergenMediation.

Zoeken

uitgebreid zoeken

Libelle - februari 2008:

m.m.v. uw mediator